Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör något för att minska smittspridningen!

Hej. Jag är en 13-årig tjej som inte förstår varför man inte kan ta coronaviruset på större allvar! Hur man just nu kan säga att om du inte känner dig sjuk så kan du gå och jobba.

Förlåt, men förstår inte ni att det kan bli en explosion om någon som kommer hem från norra Italien och ska gå till jobbet och som har hört att man får sätta sig i frivillig karantän men då får man vara ledig och inte få några pengar och då går till jobbet.

Okej nu fantiserar vi lite vi säger att den här personen har kommit hem från norra Italien och går till jobben. Det finns tre arbetsplatser som jag tror är värst om man får smittan: Förskola, skola och äldreboende.

Ni kan föreställa er själva om någon med dessa jobb hade smitta, vilken extrem spridning det skulle kunna bli och hur många som skulle dött om det var ett äldreboende. Bara för att ni inte tog ansvar tidigare och ställde krav på folk att isolera sig. Så jag hoppas att ni rent ut sagt skärper er!

En som bryr sig om gamla och sjuka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare