Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gratulera inköparna på regionen som har tecknat ett fördelaktigt avtal med Q-park

Tror vi har samsyn på det mesta. Olle Ljungbeck (GD insändare 29/7). Ett par enkla förtydliganden bara.

Det är Region Gävleborg som fördelar och planerar ytor för parkeringar vid sjukhusområdet, såväl nära som långt bort. Inte Q-park.

Läser man igenom siffrorna i tidigare artiklar så behöver man inte vara ekonom för att se att visst, Q-park tjänar pengar, men inte några astronomiska summor. Sedan får man väl anta att de, liksom du och jag Olle, betalar skatt. Så något bidrar de med förutom att ”lappa bilar”.

Om det nu inte går att betala med kontanter eller kort så finns det sms eller appfunktion att betala med. Tycker man att det är svårt, ring då till Q-park. De vill ju ha betalt så på något sätt löses det. Det tar lite längre tid och kostar lite mer, men fortfarande billigare än en kontrollavgift.

Att sedan parkeringsverksamhet ännu inte har ramlat som in arbetsuppgift bland de flertalet övertaligt anställda på Region Gävleborg kanske vi ska vara tacksamma för. Det hade troligtvis resulterat i ett ännu större underskott samt misskötsel. Gratulera i stället de inköpare på Region Gävleborg som för en gångs skull ser ut att ha tecknat ett för dem fördelaktigt avtal, det verkar ju inte vara så många...

Att sedan Henrik Olofsson, SVP, måste läsa om det i tidningen för att agera är inte så konstigt. Som anställd på Region Gävleborg har han väl ett gratis P-tillstånd.

70-talist med bil och Q-parkapp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare