Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gunnar Källberg har rätt – oerhört dumt att bygga bostäder på Näringen

Annons

Gunnar Källberg har fullkomligt rätt i att det är oerhört dumt att bygga bostäder på gammal havsbotten och ett förorenat industriområde där bland annat impregneringsanläggningar har funnits. Politikerna, främst MP, bör läsa på om Teckomatorp, katastrofen som fortfarande 44 år efteråt vållar problem. BT-Kemi-skandalen sätter fortfarande sina spår i det lilla samhället.

Risken är stor att börjar man gräva på Näringen så är risken stor att det kommer upp mycket giftigt avfall som nu ligger inkapslat i leran och inte gör någon skada. För lera är det under hela området, minns när Ahlsell byggde ut kontoret 1970 vilka mängder lera som låg under huset och hur mycket det pålades för att bygga ut.

Är det inte lite märkligt i Gävle, villaområdet Marielund vandaliserades totalt på 1960-70-talet för där skulle ett stort industriområde växa upp. Det blev tre byggnader. Nu vill politikerna gör tvärtom, riva industriområdet Näringen och bygga bostäder.

Det vore väl mer logiskt att flytta Willys och Calehusen från Marielund och bygga bostäder där på Valboåsens sluttning i stället. Bättre grundförhållanden är det svårt att hitta så nära centrum.

Realisten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare