Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gynna de goda marknadskrafterna så kvävs de dåliga

Svar till Tord Fredriksens debattartikel "De stora pengarna ligger i ett monopol"

När det gäller missförhållanden och höga chefslöner så finns det troligen i högre grad i den offentliga sektorn. Hur planekonomi påverkar vård och omsorg finns många exempel på, det talar sitt tydliga språk att vi ska bort från det i så stor utsträckning som möjligt.

Att stora företag köper välskötta företag förekommer i alla branscher och sker med tillsyn av konkurrensverket. Om vi uppmuntrar och underlättar till att starta små och medelstora vård och omsorgsföretag så kommer vi snabbare till rätta med de problem som uppdagats inom till exempel äldrevården.

I Sverige finns det en fullständig offentlig insyn i alla aktiebolags ekonomi och bokslut, det finns alla möjligheter att ställa krav på kvalité och ledning vid upphandling. Arbeta för att skapa väl fungerande ersättningsmodeller så dessa företag kan utvecklas och vi får ut rimliga värden för våra skattepengar och de som är i behov av vård och omsorg får en hög och värdig standard. En del av roten till att det till viss del fungerar dåligt är att okunniga och lågt utbildade personer lyckas få politiskt inflytande.

Gynna de goda marknadskrafterna så kvävs de dåliga.

Fri företagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare