Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hagaströms IP – ett fastfruset projekt

Det hann bli konstfruset på Rådhustorget, innan det blir konstfruset på Hagaströms IP! Där har man väntat i över 30 år – och väntar fortfarande.

Om inte de rödgröna och SD fällt ett förslag i kommunfullmäktige 2014 hade frågan varit löst! Redovisat i lokalpressen 16 december 2014.

Hagaströms SK har över 100 aktiva ungdomar, samt äldre i verksamheten. På grund av isbrist har tyvärr antalet aktiva minskat under åren. Träning får ofta förläggas på andra orter.

Skolan och allmänheten använder skridskoisen (när sådan finns) flitigt under skoltid och på helger. Flera hundra skridskoåkare tar då chansen. Vaktmästare och frivilliga utför ett stort arbete, för att få is, när temperaturen så tillåter.

Kan det vara så att man måste ha rätt sorts skridskor (inte hastighetsskridskor) på fötterna, för att få konstfruset i Gävle kommun?

Brutna politikerlöften är ingen bristvara, men när de blir omåttliga är det beklämmande!

Ej skridskoburna har, i alla fall, möjligheten att, från Rådhustorget, gå den nya motionsleden till Turistbyrån på S. Skeppsbron. Den tar 20 minuter att gå, enkel väg. Man kan gå vägen utefter Drottninggatan (utan is), som blivit ”bredare” för 37 miljoner.

Lars Bohlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare