Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hålla avstånd är ett enskilt ansvar och vi hoppas cyklisterna sänker farten

Svar till Catarina Meurling: Tack för din insändare. Innan vi tog beslutet gjorde vi en konsekvensanalys i samråd med både Centrumsamverkan och Tillgänglighetsrådet.

Vi tycker det är viktigt att under rådande pandemi försöka hjälpa till och underlätta så mycket som möjligt för både företag och medborgare.

Beslutet innebär att restauratörerna på Södra Kungsgatan får möjlighet att utöka uteserveringen från 1,7 till 2,8 meter fram till 17 augusti.

Vi är medvetna om att den utökade ytan för uteserveringarna leder till att cyklister och gående får samsas på en mindre yta. Att hålla avstånden är ett enskilt ansvar och vi hoppas att cyklister sänker hastigheten när de märker att området smalnat av.

Om det är som du beskriver att cyklar ställs lite här och där och upplevs som ett problem ur drift- och trafiksäkerhetssynpunkt måste vi se självklart över det. Ett av de alternativ vi har är att göra om två-tre bilparkeringar till cykelparkeringar.

Det här beslutet gäller endast de restauranger som i dag har uteserveringar på västra sidan av Södra Kungsgatan från Timmermansgatan till Hamiltongatan. Men det kan säkert bli fler restauranger som vill utöka uteplatserna.

Med vänlig hälsning

Kjell Helling

vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Gävle kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare