Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hälsingland i all ära, men...

Annons

Vid hemkomsten till Gävle efter sommaren möttes vi av Hälsinglands landskapsflagga på vår flaggstång i stället för den svenska blå-gula vimpeln. Någon hade tagit sig för att byta. Skulle jag uppfatta detta som en signal om att jag försummat Hälsingland?

Inget kan vara mer felaktigt, ty landskapet ligger mig varmt om hjärtat. I min ungdom hade jag trollbundits av Ljusnan från fönstret på nattåget på färden in i sommarnatten längs vattenormens mjuka bukter. Som domstolschef grep jag varje möjlighet till tjänsteresa för att få uppleva berg och vidder på ett sätt som Gästrikland inte kan erbjuda. Innan järnvägen rätades ut till affärsresenärers fromma njöt jag av Trönödalens medeltida kyrka och Nathan Söderbloms födelsegård. Om detta har jag skrivit i tidningsartiklar.

I sommar har vi hissat den svenska vimpeln i Karelen som en markering av att Finland under 700 år var en del av det svenska riket. I blåsiga Gävle är vimpeln omistlig för en flitig cykelåkare som jag. Blir det motvind i dag? Hälsinglands fyrkantiga flagga kommer här till korta.

Tomas Attorps

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare