Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Han gör en tankevurpa om medborgarlön

Jag förstår att Lasse Ekstrand börjar få slut på argument för medborgarlön eftersom han skjuter från höften och påstår att ”Edlund vädrar sitt akademikerförakt” (22/4). Jag skrev så här: ”Hur kan man vara docent i företagsekonomi vid Uppsala universitet och förfäkta sådana idéer? Mycket märkligt! Men det säger väl mer om den akademiska världen, som tycks leva sitt eget liv, långt från verkligheten.”

Akademikerförakt finns inte i min värld. Tyvärr är Lasse Ekstrand, som har haft ”medborgarlön” från Uppsala Universitet och Gävle högskola, ett utmärkt exempel hur man skapar akademikerförakt.

Jag bad Lasse Ekstrand att förklara vem som betalar och svaret är, hör och häpna: Alla. Om man är docent i företagsekonomi så borde Lasse Ekstrand förstå att det är en tankevurpa! Alla ska ha medborgarlön som alla ska betala. Inte undra på att jag ifrågasätter Lasse Ekstrands akademiska status.

Torbjörn Edlund

högerspöke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare