Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hanif Bali – en betydligt bättre människa än vad som har framgått

Två insändare i GD fick mig att lyssna på söndagsintervjun i radions P1. Båda insändarna handlade om Hanif Balis utspel mot Carl Bildt. Den ena insändaren skulle inte gå på moderaternas möte på grund av utspelet mot Bildt. Den andra uppskattade utspelet mot Bildt men kunde i övrigt inte acceptera Bali.

Även om jag själv uppskattade Bildt i egenskap av utrikesminister, var det svårt att förlika sig med hans arrogans.

Söndagsintervjun visade upp en intelligent person född i Iran som drar konsekvenserna därav. Det han uttryckte vara signifikant för Sverige var att uppenbart sanna påståenden bemöts med ett "kan du bevisa det?".

Det leder oftast till att olagliga beteenden blir olösta. Bali varnade redan 2012 för risken att äldre asylsökande placerades med ungdomar. Därför anklagades han för att vara en Joseph Mengele. Nu visade det sig att han hade rätt, men sen då? Inte ens anmärkning för kränkningen att bli kallad Mengele hördes.

Bali förordade Norge, vilket gläder mig trots Anders Ygemans hätska svar på Norges statsministers påstående att radikala nazister i Oslo talade svenska.

Hanif Bali kritiserar oreglerad invandringspolitik. Vad det leder fram till redovisar Bawar Ismails ledare ”Imamernas öde är nu i regeringens händer”. Tycker svenska politiker verkligen så illa om sina väljare att de är i stånd att spela rysk roulett med våra liv?

Islam är en ambitiös religion och vissa representanter handlar därefter. Personen som berättade om Balis fråntagna uppdrag var lustigt nog Tobias Billström, tidigare migrationsminister som på sin tid invände mot storleken på de invandrargrupper som anlände till Sverige under 2014 och var nära att mista jobbet.

Moderatpolitikernas agerande bekräftar det modifierade budordet inom svensk politik: ”Du skall inga andra gudar hava jämte oss”.

Zakrajo Topelio

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare