Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Här är den bittra sanningen om vindkraft

Tisdag morgon, lite frost i gräset och en grad minus, svag vind. Sverige i övrigt har några minusgrader i norr och några plusgrader i söder och svaga vindar. Trots att hela landet kryllar av vindkraft visar Svenska Kraftnäts kontrollrum att vindkraften orkar producera endast 3,5 procent av vårt elbehov. Lyckan är att det har regnat hyfsat så att våra vattenmagasin är stabila.

Hur har ni i MP tänkt er den dag kärnkraften är utfasad? Tänk er att vi har brist i vattenmagasinen och det är vindstilla och 20 grader minus. Ska vi köpa koleldad el från Tyskland eller kärnkraft från Finland?

Är det här den framtid vi ska få när ni vill ödelägga vårt kustområde med skogar av jättesnurror och uppgrävda bottnar. Och hur går det när alla personbilar, långtradare, snöröjare ska vara eldrivna?

Tänker ni er hästdrivna bärgningskärror med reservbatterier utefter E4? Nej det går ju inte heller för hästar och kor fiser ju metangas! Tänk om det bara hade varit fisar som släppts ut under vindsnurrornas korta livscykel allt ifrån gruvbrytning i Kina till den ännu inte redovisade skrotningsmetoden.

Kransalgen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare