Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Här finns oerhörda områden för rekreation

Jag har ett förslag till Trafikverket, gör en diagonal från E 4:an i Hagsta till Rättvik och Siljansbygden!

Så här har jag tänkt mig: Följ väg 303 upp till Ockelbo vidare vägen mot Åmot, i Åmot viker man vänster och tar vägen mot Svartnäs, i Svartnäs viker man av åt höger för att sedan följa vägen fram till Lamborn, i Lamborn viker man vänster och tar vägen mot Bingsjö och Ingels och i Ingels viker man vänster till Rättvik. Total längd från Hagsta E 4:an till Rättvik ca: 13 mil.

Hela vägsträckan är belagd utom vägen mellan Svartnäs och och Lamborn, den sträckan ( 27 km.) är krokig och kuperad och är ej klassad som allmän väg idag men i övrigt bred och i bra skick. Hela vägsträckan går uteslutande genom glesbygd och vildmark om man utesluter första fyra milen och sista biten från Ingels in till centrala Rättvik.

Jag inbillar mig att det skulle bli ett bra och intressant alternativ för turister som vill komma av de stora stråken och ta sig upp till Siljansbygden istället för att allt ska gå via Falun. Vägen passerar många platser som gör gott i själen för sönderstressade storstadsbor och framförallt kommer de att upptäcka nordvästra Gästrikland och östra Dalarnas fina natur med sjöar, tjärnar, åar, höga berg och stora skogar med älgar och björnar.

Här finns oerhörda områden för rekreation, ädelfiske, flugfiske, vanligt fiske, bär och svamp så det räcker åt alla.

Om Trafikverket har några kronor över tycker jag de ska studera mitt förslag. Jag tar mig friheten att döpa den till Siljansdiagonalen.

Den frivillige turistambassadören

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare