Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Har Moderaterna särskilda skäl att försvara Sverigedemokraterna?

Moderaterna har, gång efter gång efter gång, sagt utåt i medierna att man aldrig kommer att samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna i Gävle eller i regionen.

Många har kanske litat på löftet från Moderaterna. Trott på deras hedersord. Det visar sig efter regionens senaste möte i fullmäktige, vara ett misstag.

För i lokaltidningarna beskrivs hur en av Moderaternas politiker gör allt för att försvara SD, mot Centerns, Vänsterns och Liberalernas kritik av SD:s inställning till stöd åt företag och företagare. Moderaten i fråga går så långt, som att till och med ifrågasätta om SD:s kritiker har rätt att framföra sin politiskt grundade kritiska mening!

Så långt har anpassningen gått. Stick i stäv med löften och hedersord. Det är uppenbart att M nu är ett lydigt parti.

Gefle Dagblads ledarsida skriver därför: ”Den är intressant, den här moderata förflyttningen i det politiska rummet. Som Sverigedemokraternas försvarare i tid och otid.”

Arbetarbladets ledarsida konstaterar: ”Men det är klart, Patrik Stenvard och moderater i största allmänhet, är väldigt motiverade av att delta i städarbetet runt Sverigedemokraterna.”

Sverigedemokraterna kan väl prata för sig själva? Varför ska andra partier, som Moderaterna, försvara dem?

Eller har Moderaterna några särskilda, egna skäl för att numera försvara SD mot Centern, Vänstern och Liberalerna, trots vallöftena om motsatsen? Många undrar.

Liberals unite!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare