Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Har ni ingen respekt för deras yrkeskunnande?

Annons

Replik till verksamhetscheferna: Har ledningen inom regionen inte någon respekt för sjuksköterskornas och läkarnas yrkeskunnande på Familjeläkarjouren och personalen på 1177?

Ledningen anser alltså att sjuksköterskan bakom glasväggen på akutmottagningen är bättre rustad att prioritera patienterna rätt. Jag är övertygad om att personalen på Familjeläkarjouren har den kompetens som krävs för att avgöra vilka patienter som bör slussas vidare till akuten.

Det i sin tur sparar tid för de patienter som är sjukast, de får snabbare vård på akutmottagningen i stället för att köa tillsammans med oss övriga ”enkla” patienter.

En fundering: Vad kostade det att bygga till och om lokalerna vid ingång 15 till en Familjeläkarjour? X antal miljoner? Region Gävleborg behöver spara 500 miljoner!

Jag har vårdats på tre olika avdelningar på sjukhuset de senaste åren och har alltid mötts av duktig och professionell personal.

En annan sak: Då jag var på akutmottagningen var det två svängdörrar som hakade upp sig, öppnades och stängdes med varningssignaler. Det pågick i minst 45 min och fortfarande när jag lämnade väntrummet. Jag försökte stoppa dörrarna, misslyckades, haffade en förbipasserande sjuksköterska och bad henne ta dit någon som kunde fixa dörrarna. Hennes svar: "De hakar upp sig ibland, elektrikerna arbetar bara dagtid på vardagarna, beklagar." Och så gick hon.

Fullt i väntrummet, oroliga patienter, varmt och stressigt och två svängande dörrar som piper.

Yvette A

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare