Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Har ni sett hur det ser ut vid återvinningsstationerna?

Har ni sett hur det ser ut vid återvinningsstationerna runt om i stadsdelarna? Containrarna har öppningar, där plasten blåser ut och sprids i naturen. Titta hur det ser ut i buskarna på andra sidan vägen mitt emot Konsum Eken. Titta hur det ser ut i buskarna runt stationerna i Sätra. Massor av mjukplast, meter efter meter.

Byt ut containrarna så att plast inte kan spridas med vinden, anställ städpersonal som plockar upp plasten eller sluta med återvinning av mjukplast. Ni bryr er inte om naturen om ni inte gör något åt detta.

En som bryr sig på riktigt

Svar direkt: Vi på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ansvarar för landets cirka 5 000 återvinningsstationer. I uppdraget ingår att tömma återvinningsbehållare, men också att städa och sköta områdena runtom våra stationer.

Vi har rutiner för att minimera spridning av material i samband med tömningar vid blåst, och våra städare ska plocka upp material som direkt kan härledas från stationen, till exempel plast som blåst iväg och fastnat i buskage en bit bort. Här har vi uppenbarligen inte lyckats fullt ut med vårt uppdrag, och vi behöver se över vad det beror på.

Vi bryr oss om naturen, miljönyttan är i fokus i hela vår verksamhet och vi är tacksamma för om vi får veta att det finns behov av extra insatser. Gör gärna en anmälan på vår webbplats, www.ftiab.se. Tillsammans gör vi skillnad.

Malin Ryding

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare