Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hemkunskap är skolans minsta ämne, men ett av de viktigaste

Svar till Sofia Miriamsdotter om att ändra om hemkunskapen skolan

Annons

Hemkunskap är skolans minsta ämne, men kanske i vår tid en av de viktigaste om Du tänker efter! Vi behöver äta varje dag, vi behöver sköta om vårt hem varje dag med städ och tvätt med mera. Vi behöver göra detta på smarta sätt och ta hänsyn till miljöval och kunna ta rätta beslut för att använda vår tid och ekonomi på bästa sätt. Tyvärr så får inte alla med sig de kunskaper som behövs för att göra detta hemifrån.

Hemkunskapen ger ändå lite mer möjlighet att kunna reflektera och göra bra val. När Sofia istället anser att Youtube ska ersätta undervisningen då blir jag upprörd. Du kan tänka lite längre och fundera på att behövs egentligen skolan - vi har ju Youtube att tillgå. Behövs slöjden som är ett ämne med många fler timmar än hemkunskapen, sy i en knapp kan du lära på youtube. Praktisk matlagning är så mycket mer än att just laga mat - du använder kemi, fysik, matematik, biologi, svenska på ett praktiskt sätt.

Jag håller med att ekonomiavsnittet behövs göras mer av men det ska inte ligga på grundskolan utan vara ett eget ämne i gymnasieskolan, då finns en större mognad att förstå detta. Jag funderar även vidare - det kanske inte heller behövs journalister - det finns robotar. Det är en utveckling som jag inte tror Du uppskattar.

Läs på vad hemkunskapen ska uträtta på sina timmar så kan du kanske utveckla din research och förstå att hemkunskapen behöver fler timmar för att lära ut kunskap om att hushålla och laga mat.

Hemkunskap 76

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare