Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hemtjänstens bil körde om bussen på fel sida om refugen

Har vid ett flertal tillfällen noterat nonchalanta bilister som tydligen inte har tid att vänta bakom en stillastående buss vid en hållplats för att släppa av passagerare, utan kör om till vänster och på fel sida refugen. Senast den 28/11 strax efter 10.30 vid hållplats Ulvsätersvägen där en vit Renault Zoe från hemtjänsten Gävle kommun gjorde felet att köra på fel sida refugen. Undrar vad föraren tänkte på. Detta är ett dåligt exempel för Gävle kommun.

Skulle vilja ha ett utlåtande från ansvarig person på kommunen hur deras personal uppträder i trafiken.

Ett annat exempel på slarviga bilister är att man inte blinkar när man är skyldig att göra det. Alla dessa borde skämmas verkligen.

Iakttagare

Svar direkt: Alla våra medarbetar ska självklart följa trafikreglerna

Busshållplatsen vid Ulvsätersvägen är en av de hållplatser som Gävle kommun nyligen har byggt om. Hållplatsen har nu ett hastighetssäkrat övergångsställe med refug och busskuddar. När en buss står vid hållplatsen får bilar inte köra om utan måste vänta bakom bussen. Det gör det säkert för gående att passera på övergångsstället.

Alla medarbetare i Gävles kommuns hemtjänst ska självklart följa de trafikregler som gäller. Vår hemtjänstpersonal vistas mycket i Gävles trafikmiljöer och händelsen du beskriver är inget vi upplever som ett vanligt förekommande problem.

Jag ser ändå allvarligt på det du uppmärksammat vid hållplats Ulvsätersvägen och kommer att ha en dialog med alla våra hemtjänstgrupper utifrån händelsen.

Helén Polmé

verksamhetschef, stöd i hemmet Välfärd Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare