Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Historien kommer att visa att corona förändrade världen för alltid

Jag är nära 70 och har inte upplevt en tid som liknar coronakrisen. Jag brukade höra från mina föräldrar historier om offren för sjukdomar och epidemier under deras liv och jag kunde inte föreställa mig något liknande.

Det var smärtsamma historier om utbrott av kolera, tyfus, malaria och smittkoppor som har fördärvat livet för så många.

Jag kommer inte ihåg att jag upplevt ett sådant tillstånd av panik i världen som nu under coronakrisen. Kanske för att jag inte levde i en tid med epidemier.

Historien kommer att visa att coronaviruset förändrade världen mer än krig och till och med hungersnöd. Detta virus som först inträffade i Kina har blivit ett hot, det utmanar demokratier och diktaturer och tvingar världen att dra sig tillbaka, isolera och stänga sina gränser. Ibland kanske mycket mera krävs för att fastställa demokratins regler nu när man isolerar människor, tar till nödlagar och begränsar offentliga och personliga friheter som många länder gör nu.

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare