Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Högbetalda men lågpresterande direktörer i Gävle kommun

Det är verkligen ingen vacker bild som avtecknar sig i GD:s granskningar av toppdirektörerna i Gävle kommun.

Annons

För det första visar granskningarna att direktörerna helt misslyckats med sin omorganisering av kommunen. Flera anställda vittnar om kaosartade arbetsplatser och missnöjd personal på golvet som inte begriper vad direktörerna vill åstadkomma på deras arbetsplatser. Kommundirektören skyller ifrån sig. Och hans krets av närmast lierade direktörer säger att allt fungerar så bra med den nya organisationen - tvärtemot personalens vittnesmål.

För det andra visar granskningarna att direktörerna alltså är betalda högt över sin kompetensnivå, till fantasilöner som vanliga skattebetalare får stå för. I det avseende är det snarast mer utmanade att en av direktörerna har tiotusentals kronor mer i lön per månad än övriga i direktörskretsen, som en direkt följd av uppgörelserna i Åleskogaffären. Hur kan en så fullständigt snedvriden lönestruktur vara tillåten? Ingen tror väl att övriga direktörer kommer att avstå från krav på lönehöjningar när ribban nu är satt? Kommundirektören hukar och vill undvika ansvar.

Det enda som direktörerna i sak är beredda att säga, är att de är så nöjda med sina löner och förmåner samt att den nya organisationen fungerar väl, alla vittnesmål till trots. Ingen utanför direktörskretsen delar den uppfattningen. Ingen. Däremot är det säkert många utanför den snäva direktörskretsen som tycker att särskilt två av dem borde bytas ut, per omgående!

Medborgare/skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare