Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Högskolan ska vara som stenen i skon

"Jag tyckte högskolan var lite introvert när jag kom hit." Det är rektorn Ylva Fältholm på Högskolan i Gävle som säger detta. Snacka om understatement. Många i denna region vet ju inte ens om att det finns en högskola på nära håll. Den är anonym.

Detta är förstås inte en tänkandets utan en handens region. Med en bestående fabriksmentalitet även utan fabriker. Man kunde hoppats på att högskolan skulle kunna störa denna. En högst angelägen uppgift.

När jag var anställd tjatade jag om att högskolan borde vara som stenen i skon. Irritera. Tankestöra. På det sättet bäst tjäna skattebetalarna som står för fiolerna. Tjäna framtiden.

Inte en eftergymnasial yrkeshögskola med lite forskning som grädde på moset. Hur det ska gå till att väcka högskolan ur dess bekväma, introverta tillvaro ser jag inte i intervjun med Ylva Fältholm. Dessvärre. Hon ansluter sig till tidigare rektorer som heller inte visste hur göra.

Lasse Ekstrand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare