Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Höj statusen för dem som lägger grunden för butikens existens

I dagsläget hänger OB-tillägget i en tunn tråd. Handelsanställdas förbund (arbetarnas) vill i dagsläget kämpa för att behålla den värdefulla OB-ersättningen. Medan Svensk handel (arbetsgivarna) vill sänka den.

Majoriteten av dem som vill bevara ersättningen som den är, är de som sätter "lättförtjänta pengar", sin privatekonomi och annat som inte borde gå före det viktigaste av allt: Att leverera gentemot sin arbetsgivare. Personer som ser främst rättigheter, inte skyldigheter.

I till exempel dagligvaruhandeln där jag själv jobbar.¨är det olika hur mycket man jobbar kväll och helger beroende på hur stor butiken är i omsättning och antalet anställda. Jobbar du i en mindre butik kommer du troligtvis att få jobba mer kvällar och helger än när du jobbar i en större butik. Beroende på vad du har för position.

I vanliga fall jobbar inte A-ansvariga med stora ansvarsområden obekväma arbetstider alltför ofta. Däremot bär de på ett mycket större ansvar än kvällspersonal.

Skillnaden mellan kvälls- och helgpersonalen och personal med större ansvar är att kvälls-/helgpersonal oftast tjänar mycket mer än vad en A-ansvarig tjänar. Då vill jag tillägga att kvällspersonalen sällan har något ansvarsområde.

Jag som nyligen har bytt arbetsplats, för att gå upp i timmar och få mer ansvar, tjänar i dag mycket mindre än på min tidigare arbetsplats.

Höj statusen för dem som lägger grunden för butikens existens för att höja kompetensen inom dagligvaruhandel.

Driven timanställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare