Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hon är skyldig till att ha skadat en medmänniskas anseende

Länge har Kristdemokraterna partiledare Ebba Busch varit misstänkt för ett grovt brott i strid med svensk lag. Misstanken har gällt att hon grovt förtalat en annan människa. Nu står det klart att KD:s partiledare lagförs för just det brottet, grovt förtal. Det betyder i klarhet att ledaren för ett riksdagsparti är skyldig till att ha skadat en annan medmänniskas anseende, genom att ha lämnat uppgifter som är ägnade att utsätta denne medmänniska för andras människors missaktning.

Det säger sig självt att en partiledare som grovt förtalar en annan svensk medborgare inte kan anses lämplig för sitt uppdrag. Tvärtom.

Det var en allvarlig anklagelse, det är nu ett uppklarat brott. Förövaren är Ebba Busch, som är KD:s främsta företrädare. Det säger sig självt att en partiledare som grovt förtalar en annan svensk medborgare inte kan anses lämplig för sitt uppdrag. Tvärtom. Den olagliga gärningen är helt oacceptabel. Därför är det givet att Ebba Busch kommer att avgå eller avsättas. Som partiledare är hon nu helt förbrukad, misslyckad och oanvändbar. Hennes avgång sker med all säkerhet innan sommaren blivit höst.

Men kvar står ett brottsoffer. En grovt förtalad och illa åtgången person. Det är otroligt viktigt ur ett brottsofferperspektiv, att den utsatte inte ska behöva löpa risken att möta förövarens röst och bild i intervjuer, partiledardebatter och tal i media. Det är grunden för Busch kommande avgång. Kanske kan det lindra offrets lidande något. Låt dina tankar gå till brottsoffret, nu när den juridiska skulden är klarlagd och straffet för Ebba Buschs brottslighet utmätt.

Land ska med lag byggas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare