Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hoppas att ledamöterna är mer pålästa inför vindkraftsbeslutet

På måndag är det dags att bänka sig framför datorn och med spänning kolla på kommunfullmäktiges möte via webb-TV.

Hoppas att ledamöterna nu är mer pålästa och att inte centerpartisten Erik Holmestig gör bort sig som på senaste mötet när han visade förakt mot de över 700 invånare som engagerat sig i frågan. En heder åt ordförande som snabbt tillrättavisade honom.

Hoppas att Vänsterpartiet står emot påtryckningarna från Svea Vind Offshore och deras anhängare. GD hade en intressant ledare härom dagen där det av säkerhetspolitiska argument inte är så bra att utländska investerare kan äga samhällsviktiga funktioner. Detta är ytterligare argument för kommunen att våga värna vår närmiljö och utnyttja vetot och rösta nej till Utposten 1.

Svea Vind Offshore kommer säkert att söka tillstånd för de övriga vindkraftsparkerna längre ut till havs och där har inte Gävle kommun någon vetorätt så då kommer säkert Therese Metz att få sin vindkraft.

Lars Heaster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare