Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hulkboden har priser så att även vi pensionärer har råd att träna

Jag tränar på den omtalade Hulkboden i Sätra, som nu hotas av nedläggning. Hulkboden är ett gym med priser så att även pensionärer och andra med liten inkomst har råd att träna.

Jag kan gå dit som jag är utan att först fundera hur ser jag ut. Jag går med glädje dit två gånger per vecka, för att jag mår bra av träningen, träffar andra där, vilket bryter min ensamhet.

I artikeln i GD den 8 oktober svarar Gävle kommuns fritidschef Johan Öholm bland annat: "Eftersom gymmet i dag till viss del är inrymt i skyddsrum så finns det inga möjligheter att gymmet återuppstår i de delarna efter renoveringen. Skyddsrummen är inte anpassade för stadigvarande verksamhet."

Då vill jag ha svar av honom på följande fråga: Hur kan BK Falken träna i källaren på Ulvsäterskolan, som också är ett skyddsrum? Men skyddsrum är kanske lämpliga lokaler för idrottsmän, men inte för gamla skröpliga pensionärer som gör sitt bästa att vidmakthålla balans och muskelstyrka.

Tränande pensionär

Mer läsning: Insändare: Isoleringen ökar och integrationen blir ännu svårare i Sätra när Hulkboden läggs ner

Upprörda känslor när populära Hulkboden tvingas stänga: "De förstår inte vad gymmet betyder för Sätra"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare