Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hungriga barn är trötta barn!

Får ofta höra av mina barn att de inte får äta sig mätta i skolan. Man måste spara mat till dem som äter sist. Problemet är att det sparas så barn som äter först får gå hungriga! Inte konstigt att de inte orkar prestera något i skolan. Dessutom har många rätter bytts ut till mat som de flesta barn inte tycker om, vilket resulterar i ännu sämre resultat.

Visst ska vi vara glada att vi har "gratis" skolmat, men varför byta ut rätter som i alla tider funkat mot bönor med mera som många barn inte äter? Jag själv arbetar på gymnasiet och det är samma där. Väldigt långa köer så ungdomarna inte hinner äta utan att komma försent till lektionen. Det beror på att de minskat ner personalen i matsalen. Så vad är vinsten med detta? Billigaste avtalet vann, men vi har tröttare skolbarn som presterar sämre resultat i skolan. Spar inte pengar på våra barn.

Uppgiven mamma/lärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare