Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kan den vara nästan helt felfri fem och en halv månad efter utgångsdatum?

Jag har än en gång testat hållbarheten hos standardmjölk tre procent, även denna gång en tre dl förpackning, men oöppnad. Fortfarande +5 grader i kylskåpet. Förpackningsdatum var 16 januari och bäst före datum 25 januari.

Annons

Öppnade förpackningen den 10 juli, och förväntade mig att mjölken skulle vara sur eller åtminstone härsken, men icke. Den var perfekt både vad gäller utseende och konsistens, möjligen fanns en mycket svag bismak, men absolut inte härsken.

Om den haft den smaken en vecka efter bäst före datum så hade jag utan vidare använt den till pannkakor.

Gefleortens har två gånger tidigare bedyrat att mjölken inte innehåller konserveringsmedel, men kan det verkligen vara möjligt att den kan vara nästan helt felfri fem och en halv månad efter utgångsdatum? Nog är jag lite misstänksam i alla fall och undrar vad den egentligen innehåller. Nu har ju Arla tagit över, skulle vara intressant att höra deras åsikter!

Misstänksam

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare