Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kan man tillåta heltäckande klädsel i rehabpoolen?

Hur kan hälsocentralen på Södertull tillåta kvinnor med heltäckande klädsel att vistas i samma rehabpool som vanligt badklädda? Min väninna som skulle rehabträna blev mycket illa berörd av det inträffade och kommer aldrig mer att besöka denna pool. Man brukar ju jaga grabbar med kalsonger under badbyxorna för att det anses snuskigt. Kan nån ansvarig förklara?

Skärpning

Svar direkt: Det är heltäckande badkläder i samma material som vanliga baddräkter

Personer som badar hos oss med så kallade heltäckande kläder har antingen burkini, som är gjord i baddräktsmaterial. Likaså finns det slöjor till burkinin och även de är gjorda i samma material. T-shirt och shorts är också tillåtet om det är rena kläder avsedda för att bada i. Badar man i shorts och t-shirt så handlar det främst om övervikt. Det är ytterst få personer som väljer det.

Vi har hygienregler uppsatta på fem språk och schematisk bild om vilka ställen på kroppen som det är extra viktigt att rengöra.

Man får helt enkelt inte beträda bassängen om man inte har duschat och rengjort sig före.

Varje dag mäter personalen två värden, PH och klor. Skulle vi ha mycket bakterier i bassängen så skulle det märkas direkt på proverna.

Med regelbundenhet, varannan månad, så kommer det en firma och mäter temperatur och bakteriehalt, med mera, allt för att avgöra om vattnet är tjänligt. Vi har inte fått nedslag på bakterier i vattnet.

Med vänlig hälsning

Susanna Björklund

verksamhetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare