Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kan vi gå med på att våra fina djur behandlas så jävligt?

Svar till Martin Smedjeback: Det är som sagt fruktansvärt att vi föder oss själva på andras lidande och bekostnad. Själv är jag inte vegetarian, men jag är beredd på att ändra mycket i mina matvanor.

Jag såg nyligen hur det går till på ett grisslakteri. Nu kommer tårarna... Om människor som äter griskött fick göra ett studiebesök på ett slakteri skulle dom aldrig vilja äta fläsk igen. En och annan mardröm skulle nog följa med på köpet. Jag köper inte fläsk sen dess.

Hur kan vi gå med på att våra fina djur behandlas så jävligt? Det du skriver, Martin Smedjeback, att "210 gårdar bröt mot djurskyddslagen förra året", är ju en overklig siffra. Nu växer svordomarna i munnen.

Djuren är det finaste vi har. Det är en lyx att få vara nära djur. Jordens vackraste varelser ska tokproducera allt vi vi vill ha på mackan, till potatisen, till helgsnacksen, på fötterna, som väska, som möbel, som underhållare, tröstare, sällskap.... Så vad vore vi utan dem?

Jag skäms över att vara människa många gånger.

Djurvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare