Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kunde det bara bli 34 procent kvinnor i Walk of Fame?

Jag skulle vilja få några svar av kommunalråden i Gävle kommun:

1. Hur ser ni på att endast 35 procent av de som ska pryda Gävles ”Walk of fame” är kvinnor.

Citat ur kommunens handbok "Bilder som förändrar världen":

”Alla har rätt att drömma och att drömma stort. Fördomar och stereotyper blockerar de möjligheterna. Varje blockering och varje dröm som dör är en förlust. För drömmaren och för samhället. För oss alla”

2. Vad ska jag svara min dotter när vi sedan går där och hon frågar varför det nästan bara är män?

Ur "Bilder som förändrar världen":

”Vi på Gävle kommun har som ansvar att se till att alla som bor och lever i Gävle känner att de har en möjlighet att förverkliga sig själva. Och där spelar bilder en väldigt viktig roll /.../ att tillhöra normen i samhället innebär att kunna se sig omkring och utan några som helst problem hitta människor att identifiera sig med”.

3. Med den forskning och statistik som finns om ojämn könsfördelning gällande att få synas i publikationer och om rekrytering – hur kommer det sig att ni godkände nomineringsprocessen?

En enkel åtgärd hade varit att varje person som nominerade skulle nominera en man och en kvinna.

Jag bävar för att gå där med mitt barn och försöka förklara hur något som hon själv har varit med och betalat, genom sina föräldrars skatt, speglar en sådan ojämställd bild av stad som hon ska vilja bo och stanna kvar i. Jag ser det som en Walk of Shame.

Gör om och gör rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare