Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur länge kommer pedagogerna som arbetar på stora förskolor att orka?

Annons

Hur är det möjligt att Gävle kommun lägger ner en välfungerande liten  förskola som arbetar med utomhuspedagogik på ett väldigt bra sätt? I dag kan vi läsa på många olika ställen hur viktigt det är att barnen får vistas mycket utomhus och framförallt i skogen. Där får de automatiskt röra sig i en könsneutral, stressfri miljö. Det är larmrapporter i Sverige om att barn blir allt mer stillasittande och det bästa är att varje dag få röra sig på något sätt.

Många barn har det jobbigt att vistas i stora förskolor där det blir många olika möten med barn och vuxna under en dag samt att det blir väldigt många olika intryck. Framförallt de barn som är i behov av särskilt stöd skulle må väldigt mycket bättre om de fick tillbringa sina dagar på en liten förskola. Allt detta med skogsutflykter samt ett stort lärande om djur och natur, skridsko och skidåkning, daglig utomhusvistelse och framförallt känna tryggheten i en liten förskola får barnen som går på Linvägen.

Frågan är även hur länge pedagogerna som arbetar på stora förskolor kommer att orka. Vet alla vad alla barnen heter och vad de har gjort eller mått under dagen när de blir hämtade? Varför ska det bara handla om ekonomi när det handlar om våra barn, Sveriges framtid? Det sägs att "flytten" eller nedläggningen av Linvägens förskola innebär att de utgått från barnens Bästa. På vilket sätt då kan man undra, eftersom de inte kan ha det bättre? Väldigt glad att mina barn fick chansen och möjligheten att utveckla ett stort lärande och känna trygghet under sina år på Linvägens förskola!

Politikerna lovade innan valet färre barn i barngrupperna samt valmöjligheter på stora och små förskolor, nu hade ni chansen, men ni tog den inte. 

Förälder och förskollärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare