Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur många tragedier kommer av alla åtstramningar?

Först av allt vill jag bara säga att jag tycker coronaviruset är något hemskt som drabbat världen. Dock kan jag ändå undra om man gör rätt både i Sverige, Europa och i många andra länder att stänga ner i stort sett allt, i hopp om att smittan ska spridas långsamt. Varje onödigt och för tidigt dödsfall är ohyggligt tragiskt, men jag undrar ändå om vi inte kommer få se lika många döda trots de uppstramade åtgärder som i stort sett alla regeringar gör nu, ”bara” att dödsfallen sprids ut på längre period.

Det jag dock undrar över är hur många andra tragedier kommer den åtstramning som nu görs innebär? Kommer det innebära företags- och personliga konkurser, ökad depression, ökad alkoholkonsumtion etcetera?

Jag hoppas bara de som tar dessa beslut både i Sverige och andra länder har både klokhet och viss mån av fakta när de tar dessa för många individer och företag drastiska beslut att stänga så mycket i samhället.

Rätta beslut?

Mer läsning om coronaviruset

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare