Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur mycket sparar kommunen på att släcka så tidigt?

Det är en vanlig torsdagsmorgon i november. Duggregn, rått och mörkt då snön ännu inte kommit till vår del av landet. Jag kör som vanligt min vanliga rutt till jobbet längs Parkvägen. Jag tänker på de senaste dagarnas tidningar som fyllts av rubriker om en liten pojke som blivit påkörd på Skogmursvägen. Det pratas om dåliga busshållplatser och avsaknad av övergångsställen.

Där, mitt på morgonen i den värsta rusningen, märker jag att Parkvägens gatubelysning släcks.Jag tittar på klockan: 7.55. Vem bestämmer att gatubelysningen, som till viss del lyser upp bland annat övergångsställen, ska släckas just den tiden? Då bilister är stressade till sina jobb och trottoarerna är fyllda av barn som har bråttom till skolan och gärna korsar Parkvägen för att snabbare ta sig till Solängsskolan.

Varför just klockan 7.55 i mörkaste november? Varför innan skolan uppenbarligen börjat?

Sparar kommunen pengar på att släcka så tidigt? Eller är det värt mer att låta belysningen lysa upp vår vägar och gångvägar i ytterligare minst 30 minuter tills de flesta barn och föräldrar hunnit till skola och jobb?

Mamman i bilen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare