Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur svårt kan det vara att få ett intyg från BUP?

Annons

Min son fick diagnosen UNS våren 2014. Den innebar aktivitets- och uppmärksamhetsstörning. Medicinering påbörjades med läkemedlet Concerta, samt träffar och möten på BUP, Gula villan i Gävle.

När min son började gymnasiet hösten 2015 medicinerade han endast de dagar han hade teoretiska ämnen, men så småningom blev det bara praktiska ämnen och då slutade han medicinera och tyckte att det fungerade bra. Inga mer kallelser kom från BUP om besök och han skrevs heller inte över till vuxenpsykiatrin den dagen han fyllde 18 år. Så något avslut har vi inte fått.

Nu till dilemmat: På min sons körkortstillstånd som utfärdades 2015/2016 står det att han medicineras med Concerta. Han har nu för andra gången skickat in om nytt körkortstillstånd, men där krävs ett läkarintyg om att han inte medicinerar.

I ett års tid har min son nu blivit omkringskickad till diverse instanser och ingen vill ta på sig ansvaret. BUP i Gävle säger att han ska ringa sin hälsocentral, hälsocentralen säger att han ska kontakta vuxenpsykiatrin eller Elinda vård i Gävle som i sin tur säger att han ska ringa BUP, alternativt en läkare i Falun.

Han har inte medicinerats sedan 2016, men får inte övningsköra eller få ett giltigt körkortstillstånd för att ingen vill hjälpa till eller ta tag i det. Eet handlar om ett intyg om att han inte medicinerar! Hur svårt ska det vara?

Två gånger har han betalat för körkortstillstånd och synundersökning till ingen nytta.

Irriterad mamma

Svar direkt: Vi beklagar - det finns rutiner för körkortsintyg hos oss

Vi beklagar om ni hänvisats mellan olika enheter och inte fått utfärdat intyg. Det finns rutiner hos BUP angående körkortsintyg som är framtagna tillsammans med primärvården.

Vi beklagar om ni blivit bollade fram och tillbaka, samt att ni inte fått ett avslut på BUP. Du får gärna kontakta mig, Lena Lundahl, vårdenhetschef på BUP Gula villan så kan jag titta närmare på det här och se varför det blivit så här för er.

Lena Lundahl

vårdenhetschef BUP Gula villan

växel 026-15 40 00

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare