Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I mitt svar på twitter borde förstås ”den vita mannen” ha stått inom citattecken

Svar direkt till Mattias Björlestrand. "Vad menar egentligen Lars Beckman?"

I ett uppmärksammat tweet skrev Elaf Alif; ”är du vit svensk straight och man – då är du redan inkvoterad” Det var ett citat från en sommarpratare där programmet har blivit mycket uppmärksammat.

Som svar på den tweeten skrev jag mycket riktigt att; Det är den vita mannen som genom blod svett och tårar och hårt arbete som har byggt Sveriges välstånd.

I mitt svar på twitter borde förstås ”den vita mannen” ha stått inom citattecken för att koppla ihop det med orginaltweeten. Det verkar även Mattias Björlestrand ha undgå att se.

Självklart har alla våra förfäder byggt Sverige oavsett kön eller ursprung vilket jag förtydligat. Det som sedan samhällsdebatten borde handla om är hur vi får 670 000 utrikesfödda i Sverige att vara med på samma resa. Jag skev på twitter; ” Nu behöver samma resa med att de 670 000 utrikesfödda som inte är självförsörjande kommer i arbete och bidrar till välfärdsbygget”.

I Gävle kommun är det 57 procent av de som är utrikesfödda som inte har en egen försörjning. Det betyder kort och gott att ska vi ha råd med ett välfärdssystem i framtiden så måste alla personer som bor och lever i Gävle Gävleborg och Sverige göra sig anställningsbara och skapa sig sin egen försörjning. Man kan både vara tacksam över de 8000 utrikesfödda som bor i vårt län och går arbetet till varje vecka och de 1700 utrikesfödda personer som driver företag med 3000 anställda i sina företag, samtidigt som man kan vara djupt bekymmersam över de 16 700 utrikesfödda i Gävleborg som inte är självförsörjande.

Här har Moderaterna politiken för att få fler i jobb och till egen försörjning medan Centerpartiet har valt att vara stödparti till socialdemokraterna i såväl Gävle kommun, Region Gävleborg som till regeringen. Så löser man inga samhällsproblem. Att göra mer av den politik som har försatt oss i den här situationen kommer inte att vara vägen framåt.

Lars Beckman

Riksdagsledamot (M) Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare