Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I så fall lär vi nog förbjuda publik vid de flesta idrottsevenemang

Annons

Replik till "Motorsport – varför då?" som vill förhindra "vansinniga motortävlingar" av miljöskäl.

Utifrån din text så måste man dra slutsatsen att du själv inte har något intresse av motorsport. Vilket verkar göra att du helt fokuserar på det du inte gillar och hamnar fel i resonemanget.

Utsläppen från ett fåtal tävlingsfordon under en begränsad tid genererar relativt sett mycket låga utsläpp. Vissa tävlingsfordon använder dessutom etanol.

Det är i stället publiken som som kör till evenemanget med hundratals bilar som genererar utsläppen. Och detta gäller naturligtvis oavsett det är en motortävling, hockeymatch eller musikkonsert. Utöver publiken är det dessutom enormt många mil som genereras av att idrottslag ska spela bortamatcher, travhästar som tävlar i hela Sverige, träningsläger, etcetera.

Så vill du slå ett slag för miljön så får du nog propagera för att förbjuda publik till det mesta av sport och underhållning.

Tobbe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare