Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I själva verket vill en majoritet ha en stramare migrationspolitik

Mats Rikard Andersson påstår att det finns ett svagt stöd för en stramare migrationspolitik i Sverige. Som grund för sitt påstående redovisar han en opinionsundersökning gjord av Novus.

Dessvärre redovisar inte den opinionsundersökningen svenska folkets uppfattning om migrationspolitiken. Den redovisar endast tre mycket speciella förhållanden:

1) Ska barn, som vistats flera år i Sverige och lärt sig språket få en möjlighet att stanna här? Det är dock ingen migrationsfråga utan en integrationsfråga.

2) Ska barn och föräldrar, som splittrats, få möjlighet att återförenas i Sverige? Det är en fråga om anhöriginvandring.

3) Humanitära skäl avseende svårt sjuka barn eller vuxna. En grupp, som utgör en väldigt liten del av invandringen och som ryms inom de nuvarande invandringsreglerna.

Sifo har däremot nyligen gjort en opinionsundersökning om migrationspolitiken. Resultatet av den visar, att en majoritet av svenska folket vill ha en stramare migrationspolitik. 54 procent vill ha färre invandrare, 21 procent lika många som i dag, tio procent vill ha fler och 14 procent hade ingen uppfattning. Med andra ord är det bara var tionde svensk, som vill ha en friare invandringspolitik, än vad vi har i dag.

Avslutningsvis ett gott råd: Ta reda på sanningen innan du påstår att det finns ett svagt stöd för en stramare migrationspolitik i Sverige, när det i själva verket är tvärtom.

Scientiae fundamento

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare