Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: I Valbo finns ett 50-tal förskoleplatser att tillgå

Annons

Svar till Besviken: Först och främst måste jag be om ursäkt för att mitt svar dröjt. Detta beror på jag inväntat en aktuell bild av hur höstens platstillgång på förskoleplatser ser ut både i Valbo men också i hela Gävle.

I utbildningsnämnden har vi i uppdrag att säkerställa en platstillgång på förskoleplatser och skapa förutsättningar för att möta upp alla våra barn och ungas behov med de bästa av verksamheter.

I majoriteten har också i vårt gemensamma dokument för Gävle kommun uttryckt att detta är vår vilja att genomföra en minskning av antalet barn i våra barngrupper under den pågående mandatperioden vilket vi gemensamt kommer att arbeta med inom den politiska ledningen.

Inför hösten 2019 finns en god platstillgång för att möta alla barn i behov av förskoleplatser i Gävle kommun och inom alla förskoleområden utifrån den planering och den gemensamma politiska vilja som funnits att bygga nya förskolor. I Valbo förskoleområde finns ett 50-tal platser att tillgå. Om behovet ökar av nya platser hanteras det som man brukar, genom att öppna tillfälliga förskolor i januari om så behövs. Men först fylls alltid de ”tomma platser” som finns.

Jag förstår att det uppstår en oro när vi politiker gör förändringar som påverkar människor i vardagen men ambitionen är alltid att använda våra resurser på det bästa sättet för våra barn och unga.

Evelyn Klöverstedt, L

ordförande utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons