Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I Valbo finns ett 50-tal förskoleplatser att tillgå

Annons

Svar till Besviken: Först och främst måste jag be om ursäkt för att mitt svar dröjt. Detta beror på jag inväntat en aktuell bild av hur höstens platstillgång på förskoleplatser ser ut både i Valbo men också i hela Gävle.

I utbildningsnämnden har vi i uppdrag att säkerställa en platstillgång på förskoleplatser och skapa förutsättningar för att möta upp alla våra barn och ungas behov med de bästa av verksamheter.

I majoriteten har också i vårt gemensamma dokument för Gävle kommun uttryckt att detta är vår vilja att genomföra en minskning av antalet barn i våra barngrupper under den pågående mandatperioden vilket vi gemensamt kommer att arbeta med inom den politiska ledningen.

Inför hösten 2019 finns en god platstillgång för att möta alla barn i behov av förskoleplatser i Gävle kommun och inom alla förskoleområden utifrån den planering och den gemensamma politiska vilja som funnits att bygga nya förskolor. I Valbo förskoleområde finns ett 50-tal platser att tillgå. Om behovet ökar av nya platser hanteras det som man brukar, genom att öppna tillfälliga förskolor i januari om så behövs. Men först fylls alltid de ”tomma platser” som finns.

Jag förstår att det uppstår en oro när vi politiker gör förändringar som påverkar människor i vardagen men ambitionen är alltid att använda våra resurser på det bästa sättet för våra barn och unga.

Evelyn Klöverstedt, L

ordförande utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare