Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I väntan på rondell, stäng hållplatsen helt

Fundering om busshållplatsen Höjersdal: En representant för X-trafik nämner i en artikel att det är problematiskt när det blir ett beteende som inte stämmer överens med vad man planerat. Alltså att folk springer över Skogmursvägen vid denna hållplats i stället för att åka till Andersbergs centrum.

Min fundering är vem hållplatsen egentligen är till för. Med tanke på namnet så bör den vara för boende i och resande till Höjersdal.

Problemet är att när man ska åka ner mot stan och kommer från Höjersdal så måste man göra precis samma sak som Andersbergsborna, nämligen gå eller springa över Skogmursvägen. Kliver man av bussen från centrum och ska in i Höjersdal så blir man på vintern tvungen att korsa Murmästargatan precis vid korsningen då det inte plogas på trottoaren på samma sida.

Det enda säkra sättet att ta sig till hållplatsen mot stan utan att gå över i korsningen är att gå bort till gångtunneln vid Ramna-hållplatsen, och då kan man lika gärna kliva på där.

Den vettiga lösningen vore att ta bort hållplatsen helt som det ser ut nu. Dessutom bryter många bilister mot omkörningsförbudet där, även yrkeschaufförer som borde veta bättre, och hastigheten är ofta långt över tillåten.

En rondell behövs i korsningen, för det kan vara väldigt svårt att komma ut på Skogmursvägen med bil från Höjersdal/Andersberg vissa tider, men innan det finns pengar till det så kanske man skulle fundera på att stänga hållplatsen.

Boende i Höjersdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare