Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ibland blir man så glad när man köper en begagnad bok

Ibland blir man bara så glad, som när man på nätet köper en begagnad bok och i sin hand får – en pärla.

Så här i eftertänksamhetens fastetid kan det passa bra med en lite mer reflekterande bok tänkte jag, och beställde en begagnad på nätet. Väntade mig en hel och ren bok – men fick en liten juvel. Hur att annars beskriva det exemplar där bokförlaget Natur och Kultur har klistrat på en lapp att de ”med utmärkt högaktning”, tacksammast översänder en bok för benägen redaktion att recensera. (Att benägna redaktion sedan var befolkad av slarvpellar som bara kastade boken på hyllan kan man måhända fnysa åt, men deras lathet förgyller min dag ytterligare.)

För i min hand har jag nu en bok som, förutom att vara så pass gammal att jag med fingertopparna svagt känner avtrycket från varje typ, dessutom är osprättad. Att få sprätta upp ark efter ark i en bok som länge funnits på ens ”bucket list” ger en förunderligt, stillsam glädje som förhöjer läsupplevelsen.

Borde jag därmed kunna tillämpa det där med att stilla vrida och vända på annat än böcker? Attityder till exempel? Hmm, något att grunna på så här i eftertänksamhetens fastetid.

Fru Jonsson på Brynäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare