Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ignoreras frågan om en ny simhall i Gävle?

Annons

Nu har jag motionssimmat på Fjärran Höjders anläggning i snart tio år och under den tiden har det inte skett ett skvatt när det kommer till frågan om en ökad kapacitet för de kommuninvånare som nyttjar simhallen. Ambitiöst tränande ungdomar trängs med motionärer år ut och år in.

Sommarperioden, som varar mellan mitten på maj och fram till slutet av augusti, innebär en tillfällig lättnad avseende trängseln, då även 50-metersbassängen ute finns att tillgå. Det är dock under vinterhalvåret som de flesta tränings- och motionssimmar och då märks underkapaciteten naturligtvis som mest. En enda 25-metersbassäng och massor av människor.

Efter flertalet tidigare insändare i ämnet känns det som om kommunen bör ha hyfsad koll på hur de olika grupperna av simmare drabbas och vilka olika lösningar man skulle kunna tänka sig för att förbättra situationen för utövarna.

Finns behovet av en ny simhall överhuvudtaget med på agendan eller åker detta i runda arkivet varje gång det kommer upp på tapeten?

Likabehandlingsprincipen borde rimligtvis gälla när det kommer till hur förutsättningar ges till olika idrottsutövare i kommunen, särskilt när det handlar om investeringar i idrottsanläggningar som sker med kommunala medel.

Johnnin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare