Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inga djur är rädda för oljud om de dresserats som man bör göra

Vill på detta sätt framföra Gävlebornas stora tacksamhet till Eje & Son Berglund som vill behålla den minst 100 år gamla traditionen med ett nyårsfyrverkeri i Gävle. Tyvärr nere på Alderholmen men ändå en strålande Insats för Gävles Invånare!

Tycker att ni kan lägga ut ett bankgironummer på facebook där vi Gävlebor som vill kan bidra med en liten penning till den välgärning ni utför.

Till bland annat signaturen Pelle: Inga djur är rädda för oljud om de dresseras som man bör göra. Ett exempel, du Pelle kör bil, en hund eller katt springer upp på vägen och du lägger dig på signalhornet. Vad händer?

Jo, både hund och katt stannar oftast upp och tittar mot bilen och undrar varför du lever om så mycket. Ett fåtal blir överraskade och skuttar iväg för att stanna i vägrenen och förnärmat titta på bilen.

Sluta att gnälla så förbaskat om oljud och annat, skulle mot förmodan katten eller hunden var skotträdda så håll er inne. Ni behöver inte släpa med djuren ut på nyårskvällen (eller till bockinvigningen).

Gör som vanligt, gå ut låt hunden göra sina behov så nära hemmet som möjligt gå sedan in och mys med djuret, vrid på ljudet på TV:n så djuret får höra samma höga ljud som om ni varit utomhus. Hunden blir inte rädd då heller!

Trött på detta larviga tänkande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare