Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen gör förändringar för att göra något sämre

Svar till "En mycket besviken förälder" GD 5/6

Ingen rektor, biträdande rektor eller pedagog gör förändringar för att göra något sämre. Inte heller vi i Sofiedal rektorsområde. Om justeringar som hittills har gjorts inte ger effekt är det vår skyldighet enligt lag att ta till de åtgärder vi anser vara bäst. Ett beslut som inte togs i en hast men där information gavs till alla vårdnadshavare så snart det var fattat.

Vår målsättning är alltid att övergångar mellan olika stadier ska göras pedagogiskt professionellt. Vår erfarenhet är också att det ger en positiv utveckling både pedagogiskt och socialt. Det är något som också studier inom området visar på.

I den förändring vi nu gör med klasserna kommer ingen elev att hamna utan några tidigare klasskamrater. Trots det är vi självklart medvetna om att förändringar kan skapa oro. Det är anledning till att vi, som vi i vår information har beskrivit, de senaste veckorna redan har börjat med ett lära-känna-varandra arbete för att göra förändringen så odramatisk som möjligt. I höst fortsätter vi med det arbetet och vi kommer att ge det den tid som behövs eftersom trygghet är viktigt.

Om du anser att du inte har fått svar på dina frågor är du välkommen att kontakta någon av oss via 026 – 17 80 00.

Niklas Hedqvist, rektor Sofiedal rektorsområde

Per-Anders Clason, biträdande rektor

Annika Berg, biträdande rektor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare