Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inget virus i hela världen kan stoppa oss förskolepersonal

Varför ska vi behöva arbeta och utsättas när resten av samhället går mot ett allt mer isolerat läge? Varför ska vi behöva vistas i en miljö med snoriga, hostande, nysande, magsjuka, febriga barn?

Jo, för att det är det här yrket vi har valt och för att vi älskar det. Inte sjukdomarna utan yrket.

Vi borde hålla huvudet högt och känna stolthet över det faktum att vi har ett av samhällets viktigaste yrken. Vems hals är inte hes som resultat av åratals skrikande efter en förhöjd yrkesstatus?

Nu när det står klart hur viktig förskolan är, inte enbart som skolform utan som en bärande samhällsorgan, bör vi inte känna oss förnärmade över att behöva gå till arbetsplatsen varje morgon. Visst känner jag också en viss oro för pandemin men samtidigt har jag en skyldighet gentemot barnen och deras rätt till utbildning.

Kärleken till yrket övervinner rädslan för viruset. Inget virus i hela världen kan stoppa oss förskolepersonal från att erbjuda en tröstande famn till ett gråtande barn och för detta är jag omåttligt stolt. Kämpa på runt om på förskolorna och glöm aldrig bort hur viktig du är för barnen och samhället.

Arash

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare