Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inte konstigt att många är smittade med tanke på bussarna

Jag och min sambo åkte häromdagen på linje 2 till Sätra. När vi steg på kunde vi välja plats så att vi kunde hålla rekommenderat avstånd till övriga passagerare. Under resans gång blev bussen överfull, det vill säga alla sittplatser upptagna plus att passagerare fick stå, utan att någon åtgärd vidtogs . Det innebär att det rekommenderade avståndet inte kunde hållas.

Vid ett annat tillfälle ställer sig X-trafiks kontrollanter i den personliga sfären när de gör en biljettkontroll. De ställer sig en halvmeter från resenären för att kontrollera biljetter.

Vid kontakt med X-trafik hävdar de att de följer alla myndigheters rekommendationer, vilket är uppenbart att de inte gör. De värnar om sina chaufförer, vilket är bra, men dessvärre inte om sina kunder.

Chaufförens plats är ordentligt avspärrad med band. Det är väl bara att blockera vartannat säte som många restauranger gör med sina platser

Jag åkte 1:an mot Valbo Köpcentrum någon dag senare och släppte man på 15 skolungdomar på en redan full buss vid hållplatsen Utfarten. Eftersom inga sittplatser var lediga fick jag ha kroppskontakt med andra passagerare.

Kanske inte så konstigt att Gävle har en oförklarlig hög coronasmitta.

Birgitta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare