Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inte så genomtänkt med ännu en bro över Gavleån

Den nya stadsplanen för Norra Brynäs är i sin helhet ett bra och genomtänkt förslag. Det som inte vara så genomtänkt är en ny bro över Gavleån i Redargatans förlängning för att få ett flöde på trafiken i nord-sydlig riktning för att avlasta Atlasgatan in mot centrum.

Det är planerat en etapp 3 på Alderholmen  för bostäder och en grön miljö. En bro med genomfartstrafik som enligt beräkningar kommer att bli ”bullrig, ”skulle dela av bostadområdet i två delar. Det skulle innebära att allt tänk om en hållbar och grön miljö i området skulle försvinna.

Att skära av Gavleån ytterligare en gång från mindre fartyg och segelbåtar är inte det optimala. Den nya fina gästhamnen har då byggt förgäves och den levade båttrafik som finns kommer att försvinna från stadens närhet. Välkommen ombord.

Om ni som har planerat för den nya bron åker ut till Alderholmsbron och blickar ut mot fjärden så är det en vacker vy. Föreställ er en bilbro i Redargatans förlängning så är denna vackra vy borta.

Lägg i stället en ny bro väster om Alderholmsbron i förlängningen av Redargatan vid det nya Tullhuset. Detta förslag presenterades av Tomas Eriksson vid informationsmötet som kommunen anordnade vid Gasklockorna den 22/1-2020. Förslaget fick applåder från åhörarna. Då får man en förbindelse i nord-sydlig riktning som inte förstör miljön för de boende. I det tänkta området som Tomas Eriksson föreslår finns inga bostadshus. Inte heller påverkar det den nuvarande båttrafiken.

Gör en rondell vid Nygatans förlängning och öppna för trafik, en gata till Nygatan en till Näringen och en öster ut till de boende, Trafikverket och Korphallen. Välkommen ombord.

HJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare