Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Isoleringen ökar och integrationen blir ännu svårare i Sätra när Hulkboden läggs ner

I fredags skulle jag köpa tre träningskort till familjen på Hulkboden i Sätra, när jag fick höra av personalen att man ska lägga ner verksamheten.

Den första maj nästa år ska man vara ute! IK Sätra driver för Kultur & Fritids räkning Hulkboden på entreprenad. Gävle Fastigheter äger lokalerna och nu ska man rusta.

Personalen har inte fått svar om man får komma tillbaka till de nyrustade lokalerna utan man tror det blir annan verksamhet. Vidare tror man att alla blir varslade.

IK Sätra har åtta personer anställda, alla med så kallat anställningsstöd. De ska sköta gymmet, alla fotbollsytor ute, löpande underhåll, städning samt två innebandyhallar.

Man har 725 medlemmar nu som ständigt ökar. Priserna för ungdomar 14-19 år samt +55 är 150 kr/mån, 600 kr halvår samt 1 000 kr/år. Ingen kan matcha detta!

Det finns alla nationaliteter med många invandrargrupper och nyanlända som träffar nya kompisar och som integreras i det svenska samhället. Hulkboden blir ett andra hem där man tränar och umgås även utanför gymmet i stället för att hänga runt centrum .Man fyller vardagen med något meningsfullt.

Även många pensionärer bryter ensamheten och den psykiska ohälsa detta kan innebära. De blommar upp och får en nystart. Barn med särskilda behov kommer från Stora Sätraskolan och tränar med sina lärare.

Att lägga ner Hulkboden är kontraproduktivt enligt min mening. Ur ett psykosocialt och folkhälsoperspektiv är det ett ödesdigert beslut. Isoleringen ökar, integreringen blir ännu svårare i Sätra.

Thomas Möller

utbildad fritidsledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare