Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag anses nu vara en möjlig terroristfinansiär...

Annons

Jag har fått ett mycket underligt brev med några blanketter att fylla i ”För att motverka penningtvätt enligt lag”. Här vill man ha reda på min anställning, skattehemvist, sysselsättning, inkomst, syftet med sparandet, pengarnas ursprung etcetera.

Därtill ska jag redovisa om jag är i politiskt utsatt situation (PEP) som till exempel stats- eller regeringschef, minister, parlamentsledamot, domare, högre tjänsteman, ledamot i centralbanken, ambassadör etcetera.

Jag läste denna penningtvättslag (sida upp och sida ner) och inte ett enda ord sas att dessa pensionsförsäkringsbolag skulle vara tvungna att skicka dessa blanketter ut till sina kunder. De skulle göra egen riskbedömning om sina kunder och förmodligen då gå vidare med sin undersökning om riskpersoner.

Eftersom jag har fått detta brev måste jag säkerligen blivit riskbedömd och anses nu vara en penningtvättare och möjlig bidragsdonerare till terroristorganisationer, därför dessa konstiga frågor om jag är en PEP-person.

Nu ska vi fattigpensionärer vända ut och in om våra pengahavande hos ett pensionsförsäkringsbolag enligt någon luddig lag på cirka tio sidor.

Vad händer om jag inte svarar på denna begäran att fylla i blanketten? Får jag fängelse, böter eller vidare bevakning som terroristsupport på grund av att jag får pension efter 48 års arbete från ett pensionsförsäkringsbolag?

Anja

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare