Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag är så trött på att det ska sparas på våra gamla och svaga

Då ska det sparas igen... Mitt i alla coronaartiklar så dyker Åsa Wiklund Lång upp i nyhetsbruset och rapporterar att det är kris i finanserna och att Gävle kommun ska spara 167 miljoner

Som vanligt kommer förmodligen det mesta av besparingarna drabba våra äldre och utsatta eftersom den nya sektorn välfärd där dessa ingår förmodligen kommer att få spara mest.

Då vill jag veta hur mycket av denna besparing som kommer att drabba den centrala förvaltningen inom Välfärd på Magasinsplan. Sedan den nya organisationen med nya sektorer bildats så har vi på golvet fått fortsatta besparingar och har fått jobba med risk för livet på grund av brist på skyddsutrustning.

Detta samtidigt som den centrala förvaltningen bara blir större och större. Hur många chefer behövs? Hur många verksamhetsutvecklare, strateger och andra ”viktiga” titlar kommer att bli varslade på grund av dessa nya besparingar?

Inga alls gissar jag, Utan det blir säkert vi på golvet som får springa fortare. Finns det andra områden att spara på kanske. Ryktet säger att vi har Sveriges dyraste SFI, går det att spara där? Betalar kommunen fortfarande miljoner till Brynäs IF?

Jag är så innerligt trött och ledsen för att det alltid ska sparas på våra gamla och svaga. Det måste bli ett slut på detta!

Surkärringen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare