Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag är trött på att få besök av katter varje dag

Jag har en fundering till alla kattägare på Vretas i Valbo. Är man en ansvarsfull djurägare när man bara släpper ut sin utekatt och sen inte tar nåt som helst ansvar för den?

Jag trodde att alla djurägare har en skyldighet att ha uppsikt över sitt djur. Vad jag vet så så får hundar till exempel inte släppas lösa men alla dessa katter får springa fritt och göra precis som de vill utan att man behöver ta nåt som helst ansvar för detta?

Det är inte så trevligt att få in katter i sin lägenhet eller plocka kattbajs på sin tomt varje dag.

Skulle ni uppskatta att man låter till exempel sin hund springa och bajsa på eran tomt, riva sönder dynor samt utemöbler, komma in så fort man har fönstret eller altandörren öppen?

Jag har valt att inte ha katt och har verkligen inget emot katter, men är verkligen trött på att få besök hemma av dessa individer varje dag. Och spruta vatten med mera hjälper inte. Tro mig jag har provat.

Sen har inte jag tiden att sitta och vakta min lägenhet över djur jag inte valt att ha. Det är ditt ansvar inte mitt.

Ta ansvar över ditt husdjur som alla oss andra, snälla!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare