Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag får inte ihop det – har barngrupperna minskat?

Jag får inte ihop det! Det står att barngrupperna har minskat sedan 2016. Hur räknar man då? För oss som jobbar ökar bara antalet barn och det finns minst 21 barn per grupp (om det inte är en specialavdelning).

Sedan borde Utbildning Gävle ligga bra till ekonomiskt då många pedagoger har varit sjuka och inga vikarier satts in eftersom även barn varit sjuka. Vi pedagoger har då fått hoppa runt på förskolorna för att täcka upp där det ha fattats personal. Vi har även fått ändra tider från dag till dag för att täcka upp dagarna.

Det är väl okej en kort period men sliter enormt på personalen. Nu får vi höra att vi ska fortsätta med detta, trotts god ekonomi. Vi ska spara till kommunens andra nämnder som går back. Okej, vi har en helhetssyn!

Det jag inte får ihop är att kommunen fortsätter med till exempel rust av bibliotek med mera. Det har man råd med. Var finns helhetssynen där? Varför ska alltid välfärden spara?

Utnyttjad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare