Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag håller inte med, för då skulle drogerna bli erkända

Reaktion på Björn Franksons insändare: Menar du att cannabis och amfetamin ska receptbeläggas eller kunna köpas fritt på apoteket? Om du menar att man ska kunna köpa det fritt på apoteket, som man köper alkohol på systemet, håller jag inte med dig. Då skulle ju cannabis bli erkänt precis som vanliga cigaretter och alkohol.

Fler kommer att ha tillgång till det och fler nyfikna kan testa på grund av acceptansen. Samma idiotiska sak med spel, alkohol och cigaretter. Bara det är lagligt och tillverkaren skriver varningsetiketter och så att säga "tar sitt ansvar", är det grönt ljus.

Nu hoppar jag till spel. Jag tycker att det är fruktansvärt av kändisar och alla andra att göra reklam för spel och bettingsajter när man vet vad sånt kan leda till. Ölreklam ser man ju också kändisar delta i.

Varför är det ingen kändis som gör reklam för cigaretter? Cigaretter som är så dåligt för lungorna och beroendeframkallande. Det måste väl få en plats i ligan, eller? (ironi).

Pengar luktar inte, är det inte så? Kändisarna hjälper ju till att leda in människor i ett missbruk Varför vill de ställa upp på sånt?

Den stora skillnaden är att man bara har sig själv att skylla om man inte kan nyttja dessa saker ansvarsfullt. Visst är det mitt beslut om jag börjar spela, röka, dricka och så vidare, men när media bombarderar dig med spelreklam och cigaretter säljs, trots varningstext är det kanske inte så lätt för alla att stå emot. Eftersom det är lagligt så är det väl bra/grönt.

Att genom reklam spela på människors psyke borde vara olagligt och straffbart. Kunde man spara in pengar den vägen och bespara människor onödigt lidande så skulle jag nog rösta på det i stället. Rimligt vore väl ändå att reklamintäkterna gick till sjukvården. Man ska inte linda in skit i bomull. Det luktar till slut.

Reklamdissare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare